Jedálniček

Jedálniček 1

Raňajky: Bielý jogurt s cornflakes, pečivo s maslom
150 ml biely jogurt, 40 g cornflakes, 50 g rožok, 10 g rastlinný tuk (maslo)
Desiata: Zeleninový šalát s pečivom a Lučinou línia
200 g zeleninový šalát, 50 g žemľa, 80 g Lučina línia
Obed: Guľašová polievka, čerstvá ryba na sezónnej zelenine
250 g  varené zemiaky, makovka, 200 ml pomarančový džús
Olovrant: Ovocný šalát s kyslou smotanou
40 g ovsené vločky, 10 g hrozienka, 30 g kyslá smotana, 50 g banán, 150 g jablko
Večera: Omeleta so špenátom

Jedálniček 2

Raňajky: Rožok s cottage syrom a džemom
100 g cottage syr, 100 g bliely rožok, 30 g džem
Desiata: Ovocný zakysaný nápoj
250ml ovocný kefír
Obed: Zeleninová polievka s vajcovými haluškami, bravčové mäso na zelenine s ryžou a marhuľovým kompótom
80 g varená ryža, 100 g marhuľový kompót
Olovrant: Pečivo s taveným syrom a zeleninou
150 g paprika, 50 g žemľa,50 g tavený syr
Večera: Mrkvová pomazánka

Jedálniček 3

Raňajky: chlieb so syrovo-šunkovou nátierkou a zeleninou
120 g chlieb, 50 g syrovo-šunková nátierka, 150 g paprika
Desiata: Ovocie
150 g pomaranč
Obed: Kurací vývar so zeleninou, sviečková omáčka, zemiakové halušky, jablko
Zemíakové halušky, 100 g jablko
Olovrant: Knäckebrot s nízkotučným tvarohom a džemom
40 g Knäckebrot, 100 g nízkotučný tvaroh, 30 g džem
Večera: zeleninový šalát s pečivom

Jedálniček 4

Raňajky: Biely jogurt s ovocím a čokoládovými musli
250 g bieleho jogurtu, 50 c čokoládových musli, 100 g malín
Desiata: Chlieb s taveným syrom a zeleninou
60 g chleba, 50 g taveného syra 40% t. v s., 50 g, reďkoviek
Obed: Paradajková polievka s cestovinou, hovädzí plátok na hubách s ryžou a uhorkovým šalátom
Olovrant: Pečivo so syrom a ovocím
150 g jabĺk, 50 g rožok, 50 g syru Eidam 30 % t. v s.
Večera: Zemiakový guláš so zeleninovou oblohou

Jedálniček 5

Raňajky: Chlieb s hermelínom a zeleninou
80 g hermelínu, 120 g chleba, 10 g rastlinný tuk, 100 g zeleniny (napr. paradajky a bazalka)
Desiata: Ovocie a jogurt
1 pomaranč, 150 g polotučného bieleho jogurtu
Obed: Slepačia polievka s cestovinami, žemľovka s jablkami
Olovrant: Pečivo so šunkovou salámou a uhorkou
300 g uhorky, 50 g bageta (rožok, žemľa), 10 g masla, 60 g šunkovej salámy
Večera: Fazuľa po bretónsky

Jedálniček 6

Raňajky: Chlieb s maslom, vajíčkom a zeleninou
120 g chleba, 10 g rastlinný tuk, 2 vajcia, 100 g reďkoviek alebo červenej papriky, soľ a mletá paprika podľa chuti, 250 ml pomarančový džús
Desiata: Ovocie
2 kivi
Obed: Šošovicová polievka, bravčové mäso na prírodný spôsob, zemiak a jahodová torta Olovrant: Banánový koktejl
Večera: Nátierka z makrely s rožkom a sterilizovanou uhorkou
100 g rožok, 3 sterilizované uhorky

3 thoughts on “Jedálniček

  1. I’d also like to point out that the UC Davis article is the most LIBERAL article on the situation in California’s hospitals I could find. It views the closures as a lack of tax revenue (to fund a ridiculously broken immigration free-for-all). In their eyes, ultimately the problem isn’t that hordes of third world immigrants are exploiting our healthcare system (stealing care and contributing nothing to its funding), the problem is that working American citizens aren’t being taxed enough. And even they acknowledge that Mexicans are largely responsible for degrading health care for all in Calfornia.

  2. You can definitely see your expertise in the paintings you write. The world hopes for even more passionate writers like you who are not afraid to say how they believe. Always follow your heart.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*